معاون اجتماعی بهزیستی ارومیه با تاکید بر اینکه اکثر والدین مهارت فرزندپروری و ارتباطی را ندارند، گفت: چهار پنجم کودکانی که دچار آسیب اجتماعی شدند از دل خانوادههای نرمال بیرون آمدهاند.
محمرضا جدیدی در گفت و گو با خبرنگار زنان بیدار اظهار داشت: امروزه خانوادهها دچار روزمرگی شده و متوجه لغزشهایی که اطرافشان رخ میدهد نیستند و این آسیبها با شیب تندی برای نسل آینده درحال رخ دادن است.
وی افزود: اگر امروز در این حوزه ورود پیدا نکنیم کودکان در آینده به دلیل آسیبهای وارده توانایی زندگی درست و برخورد با مشکلات را نخواهند داشت برای همین در تقویم روز 19 نوامبر به عنوان روز پیشگیری از سوء رفتار با کودکان نامگذاری شده است.
جدیدی با اشاره به آمارهای جهانی پیرامون کودک آزاری گفت: در سال 2015 طبق آمار ثبت شده در ایالات متحده یک هزار و 670 کودک به دلیل سوء رفتار فوت شدند و در آمار سالیانه این ایالات 6 هزار و 831 کودک مورد خشونت قرار گرفته و قربانی یک غفلت بودهاند.
وی افزود: 3.4 میلیون کودک از خدمات مراقبتی و حمایتی برخوردار شدند که نمایانگر مداخله درست و بههنگام مراکز متولی است، 24.2 در هزار کودک در سال اول زندگی که مهمترین سال تاثیرگذاری رفتارهای خشونت آمیز است مورد آزار قرار گرفتهاند.
این مقام مسئول تصریح کرد: در نخستین سال زندگی بیشتری رشد مغز و آزاد شدن هورمونهای رشد مغز اتفاق میافتد برای همین سوء رفتار با کودکان در این مرحله از زندگی تاثیرات منفی و مخربی برای آنها دارد.
معاون اجتماعی بهزیستی استان با بیان اینکه سه چهارم کودکان در اثر غفلت والدین و یک چهارم آنها آگاهانه مورد سوء رفتار قرار میگیرند، گفت: 17.2 آسیبهای وارده فیزیکی و 8.4 آنها آزار جنسی است و در آماری دیگر ثبت شده که دو سوم آسیبها علیه کودکان جنسی است که زنگ خطری بزرگ برای ماست.
وی خاطرنشان کرد: چهار پنجم کودکان به دلیل غفلت والدین مورد سوء رفتار قرار میگیرند که 40 درصد از آنها توسط مراقبان مورد اعتماد والدین در شرایطی مادر و پدر سر کار هستند یا در منزل نیستند مورد آزار قرار گرفتهاند.
وی اظهار داشت: همیشه مداخلات انتظامی برای خاتمه و برخورد با چنین پدیدههایی عملی نیست بلکه ورود و توجه تمام مردم به مشکلات خانوادهها در این موارد و اطلاعرسانی آن به اورژانس اجتماعی میتواند در کاهش آنها کمک کننده باشد.
سرپرست معاونت اجتماعی بهزیستی آذربابجان غربی با اشاره به نقش ویژه والدین در تربیت فرزندان گفت: والدین باید وقت و دانش کافی برای فرزند پروری داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه اکثر والدین مهارت فرزندپروری و ارتباطی را ندارند، گفت: چهار پنجم کودکانی که دچار آسیب اجتماعی شدند از دل خانوادههای نرمال بیرون آمدهاند و این فکر که اعتیاد و مشکلات روانی سبب بروز آسیبهای کودکان میشود فکری نادرست است.
جدیدی بیان کرد: جداسازی کودک از والدین آخرین اقدام است و ممکن است این شرایط موقتی باشد تا بتوان شرایط والدین را بهبود داد و اقدامات موثر و به موقعی برای حفظ خانواده و سلامت روانی آنها به خصوص کودکان داشت.
ارسال نظر