به گزارش زنان بیدار ،امید سلیمی اظهار کرد: لبنیات تولیدی در استان، شامل شیر، پاستوریزه، ماست، دوغ، انواع پنیرها (لاکتیکی، پنیر گوسفندی، پنیر سفید ایرانی، پنیر پروسس، کره پاستوریزه و روغن حیوانی است که شیر پاستوریزه، ماست و دوغبیشترین محصول تولیدی است.
وی با بیان اینکه ۲۴ فقره پروانه تولید انواع محصولات لبنی در استان صادر شده است، گفت: این واحدها در مجموع با ظرفیت اسمی تولید سالانه ۱۶۴ هزار و ۸۷۱ تن است که بر اساس ظرفیت اسمی اعلامی، از ابتدای سال جاری تا پایان مهر تولید لبنیات در استان، حدود ۱۱۴ هزار و ۸۰۰ تن تخمین زده شده است.
مدیر صنایع تبدیلی وغذای سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: در این مدت ۱۷ هزارتن انواع محصولات لبنی به کشور عراق صادر شده که برآورد میشود ۲۵ درصد این مقدار یعنی حدود چهار هزار تن مربوط به واحدهای لبنی استان صادر شد.
سلیمی به ارسال محصولات لبنی به سایر استانهای کشور اشاره کرد و افزود: با توجه به پراکنش مناسب واحدهای لبنی در سطح استان و استقرار آنها در تمامی شهرستانها به غیر از سروآباد، پیشبینی میشود حدود هزار تن از محصولات لبنی تولیدی استان به سایر استانها ارسال شود.
وی گفت: سرانه مصرف در سطح کشور در سالهای اخیر ۸۰ کیلوگرم گزارش شده است و با توجه به حذف برنامه شیر مدارس این عدد کاهش بیشتری دارد.
مدیر صنایع تبدیلی وغذای سازمان جهاد کشاورزی کردستان افزود: با توجه به وضعیت اقتصادی استان و کاهش بیشتر قدرت خرید جامعه، سرانه مصرف از میانگین کشوری کمتر و با میزان معقول مصرف توصیه شده هم فاصله زیادی دارد.
ارسال نظر