برداشت آزمایشی شاه میگو پس از ۸ سال در سد ارس آغاز شد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: پس از هشت سال ممنوعیت صید شاه میگو به‌منظور بازسازی ذخایر طبیعی دریاچه پشت سد ارس، برداشت آزمایشی این محصول با نظارت دقیق شیلات و صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی آغاز شده است.

به گزارش زنان بیدار ،

محمدرضا اصغری افزود: پارسال پنج تن شاه‌میگو از منابع آبی استان صید و صادر شد و امسال پیش بینی می شود این میزان به دو برابر افزایش یابد.

وی با اشاره به تدوین نخستین دستورالعمل ملی تکثیر و پرورش شاه‌میگوی آب‌شیرین در استان گفت: با اجرای این پروتکل تخصصی، هدف‌گذاری برای افزایش ۲ برابری صادرات این آبزی در سال جاری انجام شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی با اشاره به اهمیت راهبردی این آبزی که دارای بازارهای جهانی است، اظهار کرد: با توجه به ارزش صادراتی بالای این محصول، تدوین این دستورالعمل با محوریت شیلات استان، گامی کلیدی برای ساماندهی، احیای ذخایر طبیعی و توسعه صنعتی این حوزه محسوب می‌شود.

اصغری خاطرنشان کرد: پیش‌بینی می‌شود با عملیاتی شدن این دستورالعمل علمی و پایش‌های مستمر تخصصی، میزان برداشت هم در سال جاری افزایش یابد.

وی تکمیل زنجیره ارزش را یکی از ‌مهم‌ترین اهداف تولید این محصول بیان کرد و گفت: در تولید شاه میگو کاهش فشار بر منابع طبیعی و ایجاد فرصت‌های جدید سرمایه‌گذاری و اشتغال‌زایی در بخش آبزی‌پروری استان پیگیری می‌شود که در دستور العمل ملی تکثیر و پرورش شاه میگوی آب شیرین گنجانده شده و پیگیری می‌شود.

دریاچه پشت سد ارس در شمال آذربایجان‌غربی، به عنوان یکی از مهم‌ترین و غنی‌ترین زیستگاه‌های طبیعی شاه‌میگوی آب شیرین در خاورمیانه و کشور شناخته می‌شود.

در دهه‌های گذشته، سالانه صدها تن از این آبزی ارزشمند با ارزآوری بالا به کشورهای اروپایی (نظیر آلمان، فرانسه، ایتالیا و ارمنستان) صادر می‌شد.

با این حال، از اواسط دهه ۱۳۹۰ عواملی چون صید بی‌رویه و غیرمجاز توسط افراد سودجو، شیوع بیماری‌های انگلی و قارچی، تغییرات اکولوژیکی و خشکسالی‌های متوالی، موجب افت شدید جمعیت و تخریب ذخایر طبیعی این گونه ارزشمند در مخزن سد ارس گردید.

به دنبال این بحران، سازمان شیلات ایران با همکاری مرکز تحقیقات آرتمیا و جانوران آبزی کشور از حدود هشت سال پیش، هرگونه صید و بهره‌برداری تجاری از شاه‌میگوی سد ارس را ممنوع اعلام کرد تا با اجرای طرح‌های حفاظتی، پایش مستمر بیولوژیک و ارزیابی ذخایر، فرصت احیا و تجدید نسل برای این گونه فراهم شود.

برچسب‌ها

ارسال نظر

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
1 + 8 =