به گزارش زنان بیدار ،رییس اداره حفاظت محیط زیست نقده گفت: کارشناسان این اداره برای نخستین بار در پایشهای خود، دستهای چهار قطعهای از قوهای فریادکش مهاجر را در تالاب بینالمللی «سولدوز» این شهرستان مشاهده کردند.
اکبر قایمی اظهار کرد: مشاهده این قوهای فریادکش در تالاب سولدوز نقده نشان میدهد که این پرندگان مهاجر کوچ خود را آغاز کرده اند و تالاب سولدوز نخستین تالاب کشور است که امسال قوهای فریادکش مهاجر در آن مشاهده شده است. وی اضافه کرد: این قوهای مهاجر در ادامه کوچ خود از مناطق شمالی به مناطق جنوبی، به منظور استراحت و تغذیه وارد این تالاب شدند و با سرد شدن هوا به مناطق جنوبیتر مهاجرت میکنند.
رییس اداره حفاظت محیط زیست نقده گفت: فرود قوهای فریادکش در تالاب سولدوز این نوید را به دوستداران محیطزیست میدهد که این تالاب هم اکنون از وضعیت مطلوب آبی و امنیت کافی برخوردار است و به همین خاطر میزبان این پرنده حساس شده است. وی با اشاره به وضعیت مطلوب آب در تالاب «سولدوز» اظهار کرد: هم اکنون با وجود تبخیر آب در فصل تابستان بیش از ۱۰ میلیون مترمکعب آب در آن ذخیره شده و آبگیری این تالاب از رودخانه «گدار» با شروع جریان آب رودخانه به این منطقه دوباره شروع میشود.
رییس اداره حفاظت محیط زیست نقده گفت: هم اکنون علاوه بر پرندگان مهاجر، برخی گونههای بومی مانند آبچلیک، چوبپا، کاکایی، خوتکا، چنگر، حواصیل و انواع اردکها نیز در این تالاب مشاهده میشود. وی افزود: این تالاب علاوه بر اینکه زیستگاه انواع پرندگان است، پستاندارانی مانند گراز، گرگ و شغال نیز در آن زیست میکنند.
قو پرندهای از تیره اردکیان و از بزرگترین و زیباترین پرندگان آبزی جهان به شمار میرود، این پرنده مانند دیگر اعضای خانواده اردکیان گیاه خوار بوده و از گیاهان آبزی تغذیه میکند. قوها در حالت کلی بسیار آرام هستند و تنها در صورت نزدیک شدن مهاجمان در هنگام نگهداری از جوجههایشان بشدت خشن میشوند و در بیشتر مناطق نیمکره شمالی زندگی میکنند.
قوها در مقایسه با غازها، اندازهٔ بزرگتری دارند و دارای پاهای بزرگتر و گردن درازتر هستند؛ پوشش پر روی بدن هر ۲ جنس نر و ماده یک شکل است و با این حال نرها از لحاظ جثه و وزن بزرگتر از مادهها هستند.
ارسال نظر